Open Monumenten Dagen Breda

Wanneer

09/09/2023 – 10/09/2023    
11:00 – 17:00

Open Monumenten Dagen Breda wordt in opdracht van de gemeente Breda georganiseerd om inwoners en bezoekers te verbinden met en bewust te maken van de waarde van Bredase(*) monumenten en het daaraan verbonden culturele erfgoed. Dit doen we vanuit de overtuiging dat het behoud van het Bredase culturele erfgoed van maatschappelijk en economisch belang is en dat we dit willen doorgeven aan volgende generaties.

Met het organiseren van de open monumentendagen in Breda willen we een ontmoeting tussen verleden, heden en toekomst tot stand brengen. We willen inwoners èn bezoekers (uit alle bevolkingsgroepen en van alle generaties) in staat stellen zich in te leven in het verleden van Breda. Hierdoor zorgen we voor een (nieuwe) bewustwording van de eigen identiteit; zowel cultureel, als ook sociaal, politiek en economisch. Op deze manier wil OMD Breda verbindingen tot stand brengen tussen de mensen onderling en de mensen in relatie tot hun omgeving. Dit zorgt voor trots, identiteitsversterking en sociale cohesie waardoor Breda een ontmoetingsplek is waar wederzijdse herkenning en acceptatie van verschillen mogelijk is. Een aantrekkelijke stad die met haar rijkdom en diversiteit aan (im)materiële erfgoed niet alleen van groot cultureel belang is, maar zo ook een concurrentievoordeel voor toerisme en zakelijke ontwikkeling biedt.

Door inwoners en bezoekers in aanraking te laten komen/te verbinden met de waarde van het Bredase (im)materiele erfgoed worden zij als de belangrijkste ambassadeurs van de stad direct betrokken bij de omgang en het behoud van het erfgoed.

Toegang gratis

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Agenda

Meer Nieuws

 • LEX- Gert-Jan van den Bemd

  LEX – Gert-Jan van den Bemd

 • Hart voor Breda? Laat van je horen! Stationskwartier Breda

  Hart voor het Stationskwarier Breda? Laat van je horen!

 • Breda Wandelt

  Breda Wandelt – Expeditie Aqua Mundo

 • Omegaplein Stationskwartier Breda

  Denk mee!! Schetsontwerp Omegaplein en omgeving. REAGEREN TOT 30 April!

 • Cyber Crime Stationskwartier Breda

  Laat je niet Hack maken.

Contact opnemen