Woonvisie Breda

Van studenten en starters tot senioren en statushouders: voor veel mensen is Breda een aantrekkelijke stad om te wonen. En dat willen we zo houden. Daarom zijn we continu bezig met de vraag: hoe moet wonen in Breda er in de toekomst uitzien? De plannen voor de komende twee jaar liggen op grote lijnen vast, maar jij kunt wél meedenken over hoe we in 2040 willen wonen in onze gemeente.

Vragen die opspelen als we het over de Bredase woningmarkt in 2040 hebben zijn: welke woonvormen hebben we nodig en voor wie? En hoe moet de woonomgeving eruitzien? Om antwoord te geven op deze vragen werken we aan een nieuwe woonvisie.

Informatie ophalen bij onze inwoners
Voor de nieuwe woonvisie halen we informatie op bij onder andere woningcorporaties, ontwikkelaars en andere partners op de woningmarkt. En natuurlijk ook bij de mensen voor wie we het uiteindelijk allemaal doen: onze Bredanaars. Iedere Bredanaar die ideeën heeft voor de toekomst, nodigen we uit om hierover mee te denken.

Laat jouw stem horen
Heb jij ideeën over hoe wonen in Breda er in 2040 uit moet zien? Laat je stem dan vooral horen en vul de enquête in! Je krijgt 11 stellingen voorgelegd, waarmee je het eens of oneens kunt zijn. Uiteraard is er ook ruimte voor aanvullingen.

Klik hier om naar de enquête te gaan. Je komt dan in een andere online omgeving terecht en kunt tot en met 29 oktober reageren op de stellingen. Samen maken we Breda nog mooier!

UPDATE (17 oktober 2023)

Terugkoppeling
Hierbij treft u de terugkoppeling van de participatiebijeenkomst voor de nieuwe woonvisie Breda 2040. Deze heeft plaatsgevonden in de Vlieren op 21 september.

Bij deze willen we de aanwezigen nogmaals bedanken voor hun aanwezigheid en bijdrage!

0

Agenda

Meer Dossiers, Nieuws

 • LEX- Gert-Jan van den Bemd

  LEX – Gert-Jan van den Bemd

 • Hart voor Breda? Laat van je horen! Stationskwartier Breda

  Hart voor het Stationskwarier Breda? Laat van je horen!

 • Breda Wandelt

  Breda Wandelt – Expeditie Aqua Mundo

 • Omegaplein Stationskwartier Breda

  Denk mee!! Schetsontwerp Omegaplein en omgeving. REAGEREN TOT 30 April!

 • Collectie Breda Beeldcollectie Identificatienummer 20131357 Voermans, H.J.P. (Henk)

  Hulp gezocht: Werk samen en laat uw stem horen in de Burgersessies!

Contact opnemen