Rode mieren – Willemstraat

Wandel je vaak vanaf het station naar Park Valkenberg, of andersom? Dan heb je mogelijk al de opvallende rode mieren in de Willemstraat opgemerkt. Wat is hun verhaal?

Over een strook van tweehonderd meter bewegen ongeveer achthonderd mieren over de trottoirtegels. Deze mieren tonen verschillende gezichtsuitdrukkingen en lopen in diverse richtingen.

Het kunstwerk van de rode mieren is ontworpen door Florentijn Hofman in april 2016 en strekt zich uit van het station naar Park Valkenberg. Hofman is mogelijk bekend van zijn werk ‘Rubber Duck‘, een immense badeend die wereldwijd te zien was. Als je zijn kunst wilt ontdekken, vind je al zijn creaties hier.

Van Station naar Park
De rode mieren in de Willemstraat bewegen elk in een unieke richting. Gezamenlijk vormen ze een levendige mierenkolonie die de route tussen het station en het hart van Breda aflegt. Dit kunstwerk heeft als doel om reizigers van Station Breda naar Park Valkenberg te begeleiden. Wethouder Arbouw legde de eerste steen en benoemde de Willemstraat als ‘de groene loper naar het stadscentrum’. De mierenkolonie symboliseert daarmee de menigte die haar weg vindt naar ons prachtige centrum.

0

Agenda

Meer Geschiedenis

 • St .Joseph Basisschool

  St. Joseph Basisschool

 • Drie Hoefijzers - Stationskwartier Breda

  De Drie Hoefijzers

 • Voermans, H.J.P./20131357/collectie Stadsarchief Breda

  Willemsbrug

 • Breda Beeldcollectie, A1181/ collectie Stadsarchief Breda

  Willemstraat

 • A2284-Breda Beeldcollectie- Stationsplein

  Het Stationsplein

Contact opnemen