Burenoverlast Academiesingel

Inge Canjels, al veertig jaar bewoner van het Stationskwartier in Breda, heeft al zes jaar last van haar (tijdelijke) buren. De overlast omvat schreeuwen, schelden, en zelfs het gooien van kippenbouten over de schutting. Ondanks herhaalde klachten aan de eigenaar en beheerder, blijft de situatie onveranderd. Zelfs na afspraken voor betere omgang bleef de overlast aanhouden, wat resulteerde in een brief aan de burgemeester en gemeenteraad.

UPDATE: Lees hier de antwoorden op de vragen gesteld door Christine de Moor (CDA) aan de burgemeester en Gemeenteraad.
Graag vernemen wij (onderaan het artikel) jullie reactie op de gegeven antwoorden.

De buurt, voornamelijk bestaande uit eenpersoonshuishoudens, kampt met toenemende problemen door studenten en arbeidsmigranten. De wijkraad benadrukt dat de overlast op de Academiesingel exemplarisch is voor de buurt. Ondanks inspanningen van wijkmanagers en autoriteiten blijkt de aanpak van overlast complex, aangezien niet alle overlast strafbaar is en optreden lastig is.

De burgemeester heeft aangegeven op de hoogte te zijn en belooft actie, zoals de bouw van geluidswerende schermen. Echter, volgens de wijkraad worden herhaalde beloften niet nagekomen. De nieuwe pandeigenaar, Agpro, zegt zich bewust te zijn van de klachten en onderneemt actie door strengere huisregels en gesprekken met huurders, waarbij toegang wordt ontzegd aan overtreders. De eigenaar hoopt de situatie te verbeteren en sluit verdere acties niet uit om de leefomstandigheden voor buurtbewoners te verbeteren.

Lees het gehele artikel hier

1
Credit foto banner:
Ruijgers, G, D20130430, collectie Stadsarchief Breda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Burenoverlast Academiesingel”

 1. Medebewoner Academiesingel avatar
  Medebewoner Academiesingel

  Ik woon er zelf nu een half jaar. Ik heb nog niet geklaagd, geen gekke dingen meegemaakt, geen overlast. Tuurlijk is er wel eens een feestje, maar wat verwacht je als je 50 buurtbewoners om je heen hebt? Ik heb bovenstaand artikel zelf helemaal niet ervaren tot nu toe met medebewoners. Als je rust wilt hebben moet je in een polder gaan wonen niet in een stad. Dit kan je weten voordat je ergens gaat wonen.

 2. I. Van Hoeven avatar
  I. Van Hoeven

  Hoi hoi, fijn dat dit ter sprake komt. De overlast wordt met de dag erger. Met name dakloze junks zorgen voor overlast. Ze poepen in de poorten, spuiten er op klaarlichte dag náást de voetbalkooi, stoken fikkies, belagen bewoners. Verschrikkelijk!
  Ook wordt er veel vuil gedumpt in de poorten/ brandgangen die opgeknapt zouden gaan worden begin 2023. Ik hoop dat dat snel gaat gebeuren en dat dan meteen het braakliggend veld op de hoek van de Academiesingel eens mooi ingericht wordt als park!

Agenda

Meer Dossiers

 • Reslutaten Woonvisie Breda 2040

  Uitkomsten Enquête Woonvisie 2040

 • Woonvisie Breda 2040

  Woonvisie Breda

 • Ruijgers, G. D20130324/ Breda Beeldcollectie

  UPDATE: Aanwijzingsbesluit parkeren Breda 2023

Contact opnemen