Update: Ontwikkelingen Rondom het Omegaplein

Beste Bewoners,

Wij willen u graag informeren over de voortgang met betrekking tot het Schets Ontwerp (SO) van het Omegaplein en de omgeving. In de afgelopen periode heeft het projectteam de 17 reacties die zijn ontvangen via Plan Breda en de informatieavond, afgestemd met verschillende betrokken disciplines. Dit heeft geresulteerd in een reactienota waarin alle anoniem gemaakte opmerkingen en vragen zijn beantwoord. Deze reactie nota is ook beschikbaar via Plan Breda.

Momenteel werken we intern verder aan het Voorlopig Ontwerp (VO). We proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met de reacties die zijn binnengekomen tijdens de participatie. Daarnaast zal de gemeente Breda in samenwerking met Laurentius vervolggesprekken organiseren met bewoners om tot een passende oplossing te komen om het gebied sociaal veiliger te maken. Ook plannen we een vervolgafspraak op locatie om samen met enkele bewoners de huidige kwaliteit en toekomstverwachting van de bestaande bomen te bespreken.

Omwonenden en andere belanghebbenden zullen nader worden geïnformeerd over het VO. Het VO wordt dan ook gepubliceerd op PlanBreda. We verwachten dat dit eind augustus zal zijn.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en danken u voor uw waardevolle inbreng.

Met vriendelijke groet,

Het Projectteam Omegaplein

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Update: Ontwikkelingen Rondom het Omegaplein”

 1. Gerben Beijneveld avatar

  Ik zou graag aanwezig zijn op de vervolgafspraak waar de toekomst verwachting van de grote bomen door een expert wordt toegelicht

 2. Inés van Hoeven avatar
  Inés van Hoeven

  Ik ben heel benieuwd of mijn reactie is meegenomen in het plan. Momenteel wordt het gebied tussen Academiesingel en Spoorstraat niet meer onderhouden door de Gemeente, wat resulteert in een groen tapijt over de bobbelige stenen en de toegang tot onze achterom nog gevaarlijker maakt. Is dit de bedoeling? Mvg Inés van Hoeven.

Agenda

Meer Nieuws

 • AI Congres Breda Stationskwartier Breda

  Ai in de Stad: Ontdek de Toekomst van Breda en het Stationskwartier

 • Gezondheidsvisie Breda Stationskwartier Breda

  Gezondheidsvisie Breda

 • VAST Breda

  Extra inzet op veiligheid rond Station en park Valkenberg

 • Stationskwartier Breda

  UITNODIGING : Presentatie eerste gezondheidsvisie Breda

 • Stationskwartier Breda - Parkeren

  Uitbreiding Betaald Parkeren in de Spoorbuurt per 1 juli 2024

Contact opnemen