Uitbreiding Betaald Parkeren in de Spoorbuurt per 1 juli 2024

Vanaf maandag 1 juli 2024 worden de tijden waarop betaald parkeren geldt in de Spoorbuurt uitgebreid. De nieuwe tijden zijn van maandag tot en met zondag, van 09:00 uur tot 01:00 uur, met een maximum van 3 uur parkeren. Voor parkeervergunningen en bezoekersregelingen geldt geen maximum van 3 uur. Degenen die al een parkeervergunning, bezoekersregeling en/of ander parkeerproduct hebben, hoeven niets te doen.

De Gemeente Breda is al enige tijd in gesprek met de Wijkraad over de parkeersituatie in de Spoorbuurt. De Wijkraad signaleerde dat veel bezoekers aan de stad en forenzen gebruikmaken van de parkeerplekken. Daarom is er een parkeertelling uitgevoerd om inzicht te krijgen in de bezettingsgraad en de herkomst van de geparkeerde auto’s.

Uit deze telling bleek dat vooral rondom het Centraal Station veel auto’s staan die niet uit de Spoorbuurt komen. Om de leefbaarheid in de wijk te beschermen, is besloten de tijden waarin betaald parkeren geldt te verruimen en een maximum van 3 uur in te stellen. In andere gebieden hebben soortgelijke maatregelen bewezen effectief te zijn, resulterend in minder auto’s van buiten de wijk en meer beschikbare parkeerplekken voor bewoners en bedrijven.

Het komende jaar zullen de Gemeente Breda en de Wijkraad de parkeerdruk blijven monitoren. Na deze periode volgt een evaluatie om te bepalen of verdere aanpassingen nodig zijn om de parkeersituatie verder te verbeteren.

5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Agenda

Meer Nieuws

 • Stationskwartier - Omegaplein

  Update: Ontwikkelingen Rondom het Omegaplein

 • Stationskwartier Breda

  UITNODIGING : Presentatie eerste gezondheidsvisie Breda

 • LEX- Gert-Jan van den Bemd

  LEX – Gert-Jan van den Bemd

 • Hart voor Breda? Laat van je horen! Stationskwartier Breda

  Hart voor het Stationskwarier Breda? Laat van je horen!

 • Breda Wandelt

  Breda Wandelt – Expeditie Aqua Mundo

Contact opnemen