Wie is de wijkraad

Welkom bij de Wijkraad Stationskwartier, het kloppende hart van betrokkenheid en gemeenschap in het bruisende Breda! Wij zijn een groep enthousiaste bewoners die de krachten bundelen om onze geliefde wijk te versterken en te laten floreren.

Onze missie is duidelijk: het creëren van een levendige en inclusieve leefomgeving waarin elke stem wordt gehoord en elke inwoner zich thuis voelt. Met de majestueuze vuurtoren als ons symbool, fungeren wij als de leidraad voor verandering, groei en verbondenheid in het Stationskwartier.

Wat we doen:

 • mierSamen Bouwen: We werken aan de hand van diverse initiatieven en projecten aan een bloeiende wijk waarin erfgoed en moderne dynamiek hand in hand gaan. Onze focus ligt op duurzaamheid, veiligheid en het bevorderen van een levendige gemeenschap.
 • mierStem van de Gemeenschap: We staan voor open communicatie en transparantie. Onze wijkbewoners zijn onze bron van inspiratie en kracht. We luisteren, bespreken en delen ideeën en zorgen om gezamenlijk tot weloverwogen beslissingen te komen.
 • mierEvenementen en Activiteiten: Van bruisende festivals tot gezellige buurtbijeenkomsten, we organiseren evenementen die het Stationskwartier tot leven brengen en de trots van onze wijk vieren.

Of je nu een doorgewinterde inwoner bent of net bent komen wonen, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze gemeenschap. Jouw betrokkenheid is de sleutel tot het succes van ons gezamenlijke streven naar een levendig en bloeiend Stationskwartier.

Samen vormen we de toekomst van ons geliefde stukje Breda. Sluit je aan bij de Wijkraad Stationskwartier en laat jouw stem horen. Samen kunnen we meer bereiken dan ooit tevoren. Ontdek hoe jij kunt bijdragen aan onze dynamische en inclusieve gemeenschap.

Agenda

Recente berichten Blog

 • LEX- Gert-Jan van den Bemd

  LEX – Gert-Jan van den Bemd

 • Hart voor Breda? Laat van je horen! Stationskwartier Breda

  Hart voor het Stationskwarier Breda? Laat van je horen!

 • Breda Wandelt

  Breda Wandelt – Expeditie Aqua Mundo

 • Omegaplein Stationskwartier Breda

  Denk mee!! Schetsontwerp Omegaplein en omgeving. REAGEREN TOT 30 April!

 • Cyber Crime Stationskwartier Breda

  Laat je niet Hack maken.

Contact opnemen