Op Weg naar Vernieuwing: Voorlopig Ontwerp Herinrichting Vlaszak

Een spannende transformatie staat op het punt te beginnen! 2024 markeert het startpunt van de langverwachte herinrichting van de Vlaszak. Dit project, gebaseerd op jarenlange samenwerking en consultatie met belanghebbenden uit de buurt, is een cruciaal onderdeel van onze visie voor Centrum Oost.

Het verkeerskundig principe voor de Oostflank is grondig onderzocht en het ‘Verkeerskundig Ontwerp Oostflank Fase 1’ heeft al tussen 9 augustus en 23 september 2019 ter inzage gelegen.

Een Toekomst van Groen en Verbeterde Verkeersveiligheid

De huidige dominantie van autoverkeer op de Vlaszak zal veranderen. Wat eens ontstond uit de groeiende populariteit van auto’s, zien we nu als een hindernis voor de gewenste stedelijke ontwikkeling. In lijn met onze visie transformeert de gemeente Breda de Oostflank in een groenere, uitnodigende ruimte met een lineair park. Dit park zal niet alleen het verblijf in de Vlaszak aangenamer maken, maar ook de verbinding tussen voorzieningen en het stadscentrum versterken.

Als een integraal deel van de binnenstad weerspiegelt de vernieuwde Vlaszak de historische charme van Breda. Het ontwerp, geïnspireerd door de middeleeuwse stadsmuur, benadrukt het rijke erfgoed van de stad en biedt ruimte voor innovatieve en creatieve invullingen.

De kernprincipes van deze herinrichting omvatten vergroening, een naadloze integratie met de binnenstad, een verhoogd verblijfscomfort en verbeterde verkeersveiligheid. Een van de strategieën om de verkeersdruk op de Vlaszak te verminderen, is het herzien van de verplichte rijrichting in de Academiesingel richting de Delpratsingel.

Klik hier voor een uitgebreide toelichting op de bovengenoemde uitgangspunten. Bereid je voor om getuige te zijn van de positieve transformatie van de Vlaszak, waar het verleden en de toekomst samenwerken om een bruisende en veilige omgeving te creëren.

Iedereen kan / mag er iets van vinden, dus doe dat ook vooral zou ik zeggen!

poll vo vlaszak
1
Credit foto banner:
Gemeente Breda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Agenda

Meer Nieuws

 • LEX- Gert-Jan van den Bemd

  LEX – Gert-Jan van den Bemd

 • Hart voor Breda? Laat van je horen! Stationskwartier Breda

  Hart voor het Stationskwarier Breda? Laat van je horen!

 • Breda Wandelt

  Breda Wandelt – Expeditie Aqua Mundo

 • Omegaplein Stationskwartier Breda

  Denk mee!! Schetsontwerp Omegaplein en omgeving. REAGEREN TOT 30 April!

 • Collectie Breda Beeldcollectie Identificatienummer 20131357 Voermans, H.J.P. (Henk)

  Hulp gezocht: Werk samen en laat uw stem horen in de Burgersessies!

Contact opnemen