LEX – Gert-Jan van den Bemd

Op zaterdag 8 juni wordt het nieuwe boek van Gert-Jan van den Bemd (schrijver en kunstenaar uit Breda) gepresenteerd bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers in Breda (om 16.00 uur). Het eerste exemplaar wordt dan uitgereikt aan Marike de Nobel, wethouder van cultuur van Breda.

Lex‘ is een spannende roman (psychologische thriller) die zich afspeelt in Breda. Hoofdpersonage Lex woont in de Speelhuislaan, zijn antagonist in Ruitersbos. Allerlei Bredase plekken vormen het decor: het centraal station, de Willemstraat, de singels, bedrijventerrein Takkebijsters, de Haagse Beemden komen erin voor.

In boek komt een voorval voor dat werkelijk heeft plaatsgevonden: mijn vrouw zag tijdens een wandeling langs de singels ter hoogte van de Koepelgevangenis hoe een man in een van de parkeervakken parkeerde. Hij stapte uit, haalde een betaalbewijsje uit de automaat… en reed weer weg. Misschien iets vergeten, kan gebeuren, maar de week erna gebeurde precies hetzelfde. Dat voorval was mijn eerste inspiratie om ‘Lex’ te schrijven.

In het boek maakt Lex (35) een moeilijke tijd door. Sinds hij ontslag heeft genomen om fulltime schrijver te worden, blijven de ideeën uit. Totdat zijn vriendin Karla (30) tijdens haar wekelijkse hardlooprondje langs de singels van Breda bovenbeschreven parkeergedrag observeert. Ze vertelt het aan Lex in de hoop dat hij zijn drive hervindt. Dat gebeurt ook. Lex bijt zich vast in de man. Maar dat had hij beter niet kunnen doen…

Gert-Jan van den Bemd is schrijver en kunstenaar uit Breda. Hij publiceerde eerder De Verkeerde Vriend (2018), Na de val (2019) en Branco & Julia (2022), uitgegeven bij Manteau uit Antwerpen.0
Credit foto banner:
Coverontwerp: Herman Houbrechts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Agenda

Meer Nieuws

 • Hart voor Breda? Laat van je horen! Stationskwartier Breda

  Hart voor het Stationskwarier Breda? Laat van je horen!

 • Breda Wandelt

  Breda Wandelt – Expeditie Aqua Mundo

 • Omegaplein Stationskwartier Breda

  Denk mee!! Schetsontwerp Omegaplein en omgeving. REAGEREN TOT 30 April!

 • Collectie Breda Beeldcollectie Identificatienummer 20131357 Voermans, H.J.P. (Henk)

  Hulp gezocht: Werk samen en laat uw stem horen in de Burgersessies!

 • NASSAU Monument Breda | Stationskwartier Breda

  Digipanel – Veilig en leefbaar Stationskwartier

Contact opnemen