Hart voor het Stationskwarier Breda? Laat van je horen!

Hoe gaat het Stationskwartier Breda er in de toekomst uitzien? Die vraag wil en kan de gemeenteraad niet in zijn eentje beantwoorden en daarom vraagt de raad de bewoners van het Stationskwartier om mee te denken.

Elk voorjaar worden de grote lijnen van het beleid voor het volgende jaar voorbereid door het college van B&W in de zogenaamde Kadernota.
Daarin is aandacht voor grote thema’s zoals wonen, groen, energie, toegankelijkheid, zorg, sociaal Breda etc.
Hierbij worden ook globaal de verwachte kosten uiteengezet. De gemeenteraad keurt het voorstel van het college goed, of vraagt om aanpassingen via moties of amendementen. Hiervoor wil de raad zoveel mogelijk verschillende geluiden horen van Bredase inwoners en organisaties. Dit hele proces hebben we de naam “Hart voor Breda” gegeven.

Op donderdag 20 juni 2024 tussen 16:00 – 18:00 uur vindt een speciaal inspraakmoment plaats. Daarbij kunnen alle inwoners, organisaties, verenigingen en ondernemers in de gemeente die dat willen hun wensen, ideeën of vragen delen met de gemeenteraad.
Op 4 juli, tijdens de raadsvergadering over de Kadernota, wordt nadrukkelijk stilgestaan bij de inspraakbijdrages van 20 juni.

De gemeenteraad vindt het erg belangrijk dat het geluid van het Stationskwartier ook gehoord wordt, zodat wat de wijk nodig heeft niet onderbelicht blijft in het beleid van Breda.

Wensen, voorstellen of ideeën die nú al opborrelen kunt u opsturen naar raadsgriffie@breda.nl, en uiterlijk voor 9 juni 2024.
Mocht er hulp nodig zijn met (het opstellen van) de inbreng, dan staat de griffie voor u klaar!

Als er nog vragen, op- of aanmerkingen zijn, horen we dat graag. Voor meer informatie en een uitgebreidere tijdlijn, kijk op www.breda.nl/kadernota.

1
Credit foto banner:
Breda Marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Agenda

Meer Nieuws

 • LEX- Gert-Jan van den Bemd

  LEX – Gert-Jan van den Bemd

 • Breda Wandelt

  Breda Wandelt – Expeditie Aqua Mundo

 • Omegaplein Stationskwartier Breda

  Denk mee!! Schetsontwerp Omegaplein en omgeving. REAGEREN TOT 30 April!

 • Collectie Breda Beeldcollectie Identificatienummer 20131357 Voermans, H.J.P. (Henk)

  Hulp gezocht: Werk samen en laat uw stem horen in de Burgersessies!

 • NASSAU Monument Breda | Stationskwartier Breda

  Digipanel – Veilig en leefbaar Stationskwartier

Contact opnemen