Extra boa’s in de Willemstraat

Stationskwartier Breda – De Gemeente Breda (zie raadsbrief) zet per direct extra boa’s in om het veiligheidsgevoel te vergroten, met speciale aandacht voor het Stationskwartier en negen andere locaties in de gemeente. Een flexibel team zal zich concentreren op deze specifieke plekken, waaronder Ulvenhout, Teteringen en Bavel. De gemeente Breda neemt maatregelen voor extra toezicht en handhaving in verschillende wijken en dorpen. Onder de koude omstandigheden legden teammanager van de boa’s, Robert Segers, en wethouder Eddie Förster het plan uit in de Willemstraat.

Dat de Willemstraat als een van de locaties is geselecteerd voor extra toezicht is begrijpelijk, gezien de algemene perceptie van onveiligheid daar. Hetzelfde geldt voor park Valkenberg, dat vaak wordt genoemd door inwoners als een onveilige plek. Wethouder Förster verklaart: “De Willemstraat en het park springen eruit wat betreft het gevoel van onveiligheid, voornamelijk vanwege de nabijheid van het station, waar veel Bredanaars moeten zijn. Er zijn meldingen van drugsoverlast en straatintimidatie.”

Desondanks betekent dit niet dat de lijst van tien locaties beperkt is tot deze voor de hand liggende plekken. Wethouder Förster benadrukt: “De tien locaties waar het nieuwe flexteam wordt ingezet, zijn niet per se de locaties waar de meeste criminaliteit plaatsvindt. Het zijn plekken waar inwoners onveiligheid ervaren, en waar de inzet van boa’s het veiligheidsgevoel kan vergroten. We hebben breder gekeken dan alleen het centrum, omdat we ook het veiligheidsgevoel in de dorpen en wijken willen verbeteren.”

Ulvenhout is bijvoorbeeld een dorp dat wordt genoemd, ondanks dat het geen hotspot is voor criminaliteit in Breda. Hetzelfde geldt voor Bavel, Teteringen en Prinsenbeek. “In dorpen komt onveiligheid vooral door jeugdoverlast en inbraken. Daar zet het flexteam dan ook op in, bijvoorbeeld door verdacht gedrag van bestuurders te controleren. Het rondrijden met inbrekerswerktuig is ook strafbaar, waar de boa’s controles op kunnen uitvoeren”, legt Segers uit.

De locaties zijn bepaald aan de hand van de buurtenquête, meldingen van overlast bij de gemeente en geregistreerde incidenten door boa’s. Wethouder Förster benadrukt dat de lijst in de loop van de tijd kan veranderen, en moedigt inwoners aan om actief onveilige situaties te melden. Deze maatregelen vormen een aanvulling op eerdere initiatieven, zoals de VAST-aanpak in samenwerking met de NS en de politie rond park Valkenberg en het station, evenals de aanpak van Preventie met Gezag in de Hoge Vucht en de kwetsbare wijkaanpak in meerdere wijken.

Lees ook hier.

1
Credit foto banner:
De mobiele camera in de Willemstraat – BredaVandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Agenda

Meer Nieuws

 • LEX- Gert-Jan van den Bemd

  LEX – Gert-Jan van den Bemd

 • Hart voor Breda? Laat van je horen! Stationskwartier Breda

  Hart voor het Stationskwarier Breda? Laat van je horen!

 • Breda Wandelt

  Breda Wandelt – Expeditie Aqua Mundo

 • Omegaplein Stationskwartier Breda

  Denk mee!! Schetsontwerp Omegaplein en omgeving. REAGEREN TOT 30 April!

 • Collectie Breda Beeldcollectie Identificatienummer 20131357 Voermans, H.J.P. (Henk)

  Hulp gezocht: Werk samen en laat uw stem horen in de Burgersessies!

Contact opnemen